Bílá sova
Tato sovice z čeledi puštíkovitých téměř dosahuje velikosti výra velkého. Její rozpětí křídel může být až 150 cm a její váha se může pohybovat až okolo tří kilogramů. Její poznávací znamení je sněhobílé peří, díky kterému je skvěle maskovaná v zasněžené krajině. Jejím domovem jsou tundry v Evropě, Asii, Grónsku a Kanadě. Její hlavní potravou je hlodavec lumík […]